"Rik leerde mij om mijn negatieve gedachte ik kan dat niet om te buigen naar ik kan het!"

Marjan

“Wat ik tijdens de gesprekken met Rik echt ben gaan ervaren is dat ik goed genoeg ben, en geliefd. ‘Niet goed genoeg’ – dat hebben we letterlijk op de zeebodem laten verdwijnen. Zo maakt Rik zijn coaching praktisch. Niet alleen woorden, maar juist ook daden helpen in het proces.”

Jan Willem

“Tijdens een wandeling in alle rust en ontspannenheid je (levens)verhaal delen met Rik is een aanrader. Door de vragen die Rik stelt, laat hij je zelf ontdekken wat het probleem is. Hij geeft je heel praktische handreikingen voor het oplossen van je probleem. Zoek je een coach met een luisterend oor en een praktisch advies, dan ben je bij Rik aan het juiste adres.”

Linda

“Ik heb de wandelcoachsessie met Rik als zeer prettig en behulpzaam ervaren. Tijdens onze wandeling vielen voor mij veel puzzelstukken op hun plek: over het geloof, homoseksualiteit en hoe God daarover denkt en mij accepteert en neemt zoals ik ben. Ik kan zeggen dat ik toen zag en begreep wie ik ben in de ogen van God en dat dat mijn identiteit is. Rik is een enthousiasteling en een positief persoon en neemt echt de tijd voor je, ik voelde me echt op mijn gemak bij hem!”

Suzanne

“Al heel snel voelde ik bij Rik dat hij oprecht in mij geïnteresseerd is. Hij zag al snel wat het pijnpunt is en haakte er behoedzaam op in. Eén zin uit het verleden heeft mij mijn leven lang onzeker gemaakt. Rik leerde mij om mijn negatieve gedachte “ik kan dat niet” om te buigen naar “Ik kan het”. Typisch Rik is: vriend, discreet en betrouwbaar.”

Koen

“Rik heeft een hart voor mensen en dat merk ik ook tijdens zijn coaching. Ik voel mij vrij om te zijn wie ik ben en kan mij kwetsbaar opstellen bij hem. Ik heb ervaren dat hij zonder oordeel de juiste vragen weet te stellen om tot de kern te komen.”

Theo

“Ik mag zijn wie ik ben. Ik mag verdriet hebben en me kwetsbaar opstellen. Dat is geen schande of zwakte. Dit is wat ik heb geleerd tijdens de gesprekken met Rik. Ik ben blij met het moment dat ik inzag hoeveel ik eigenlijk van mezelf houd en om mezelf geef. Bij Rik voelde ik me direct vertrouwd. Hij is erg scherp en weet snel waar de pijn zit. Hij stelt de juiste vragen en zet je direct aan het denken. Hij geeft zeer bruikbare en nuttige handvatten.”

Sabina

“In mijn gesprekken met Rik heb ik Rik ervaren als een warm, oprecht en betrokken coach. Hij weet je op een prikkelende manier te bewegen naar de grenzen die je mag en soms over moet gaan, waarbij hij je dan omringt met vertrouwen en kracht om dit proces goed te doorstaan. Rik is een persoon die doorvraagt, en blijft doorvragen, om jou zelf de kans te geven op het juiste moment dingen en patronen te doorzien en te doorleven zodat je klaar bent om keuzes te maken en beslissingen te nemen die goed voor jou als persoon zijn. Hij kan je door de chaos heen op een natuurlijke manier richting geven, en je helpen een positieve vervolgstap te maken in je leven.”

Robert

“Het meest positieve dat ik heb geleerd over mezelf is dat ik goed genoeg ben. Om stil te staan bij de vraag: waar word ik nu echt blij van? Ik ben bewuster gaan leven in het nu en ben niet constant bezig met de toekomst. Dit geeft veel rust en zorgt ervoor dat ik oog heb voor de kleine belangrijke dingen in het leven zoals het genieten van een kopje koffie op een zonnig terras. Het antwoord op de vraag of ik echt geloof dat ik oké bent, is gezakt van mijn hoofd naar mijn hart. Ik pak het nu! En als ik het niet meer geloof, dan gelooft God in mij. Hij zal trouw blijven, onafhankelijk wat ik doe. Rik is eigenzinnig en spontaan. Hij is rustig en gebruikt gave metaforen. Hij denk en spreekt in beelden. Hij houdt niet van koffie en ik krijg steevast een ‘hug’.”

Eljakim

“De coaching van Rik is met de voeten op de grond en met een blik op de horizon. Rik verkent vanuit dat wat plezier en voldoening geeft (nieuwe) mogelijkheden en onbewandelde paden. Rik helpt om dromen te vinden, aan te wakkeren en praktisch te maken.”

Ronald

“Gesprekken met Rik zijn to the point! Hij luistert, stelt de juiste vragen en duikt dan de diepte in. Zonder oordeel en met als doel je verder te helpen! Wat Rik goed inzichtelijk maakt is hoe je meer om jezelf kunt geven op je eigen specifieke manier.”

Jan

“De coaching van Rik heb ik als gaaf maar ook als opbouwend ervaren. Rik is een persoon die de genade van God heeft begrepen en hierdoor ook vanuit die genade kan leven en delen met anderen. Tijdens de coaching van Rik heb ik vooral geleerd om altijd op zoek te gaan naar die éne persoon die je tot hulp kunt zijn. Droom groot maar wees telkens gefocust op die éne persoon voor wie je het verschil kunt maken.”

Wouter

“Ik heb het wandelcoachgesprek als prettig en positief ervaren. Er was volop ruimte om mijn eigen verhaal te kunnen delen en oprechte aandacht. Het meest positieve dat ik over mezelf heb geleerd is, dat ik tijd mag nemen voor mezelf om te kijken waar ik sta en wat ik wil gaan doen om verder te groeien in geloof en persoonlijke ontwikkeling. Ik zou Rik aanbevelen omdat hij een coach is zonder vooroordeel, iemand die oprechte interesse heeft maar het ook aandurft om positief kritische vragen te stellen en je te spiegelen.”

José

Rik staat naast je in het gesprek. Hij helpt je om out of the box te kijken naar situaties zodat je weer verder kan. Hij zet je aan tot acties die je zelf nog niet bedacht had en hij gaat “the elephant in the room” niet uit de weg. Het is soms confronterend, maar ook heel erg helpend. Door zijn eigen openheid voel je je veilig en ervaar je ruimte om alles te benoemen.

Arjen

“Rik heeft me erg geholpen om negatieve gedachten die ik had over mijzelf aan te pakken door op een andere – liefdevolle – manier naar mijzelf te kijken. Rik heeft me ooit gezegd: de liefde van Jezus zal niet minder worden zodra jij het weer eens lijkt te verprutsen of wanneer je voor je gevoel Jezus niet betrekt in je leven of je zonden doet. ‘Papa houdt altijd van je, onvoorwaardelijk!’ Dat is typisch Rik.“

Nicolette

“Rik is open en eerlijk, ik voelde me direct op mijn gemak. Daarnaast is hij fijngevoelig en bemoedigend, inlevend en eerlijk.”

Remco

“De coaching van Rik was zeer prettig. Hij weet snel te ‘levelen’, waardoor je gauw op je gemak bent en gelijk to the point kunt komen. Binnen enkele sessies was mijn verkeerde zelfbeeld, wat ik door de jaren heen had gevormd compleet hersteld. De vraag: hoeveel houd je van jezelf was mijn aha-moment. God houdt 100% van jou! Als je maar 70% van jezelf houdt, dan kan je eigenlijk 30% van Gods liefde niet ontvangen. Rik weet met juiste vragen snel tot de kern te komen en zo snel doelen te bereiken.”

Neem contact op

Wil je meer weten?
Neem gerust contact met me op!