(2) Gewoon afscheid nemen

Soms is het beter om afscheid te nemen. De ene keer is het een afscheid wat gepland is, de andere keer komt het totaal onverwacht. Soms is het afscheid een verademing, soms kunnen ze ook pijnlijk zijn. We nemen afscheid van mensen, dingen en plaatsen. We nemen afscheid van overtuigingen en gedrag dat achterhaald is. Af en toe moeten we in ons leven afscheid nemen van iets anders, ook van onze dromen.

Dromen zijn kostbaar, vaak geboren vanuit een verlangen in ons hart en daarom ook erg dierbaar. Maar als die dromen niet uitkomen, dood gaan zeg maar, kan het erg pijnlijk zijn ze los te laten. Als we niet oppassen realiseren we ons niet dat we deze gestorven dromen met ons mee blijven dragen. Ze zitten in ons en nemen plek in in ons hart. We zullen blijven proberen ze uit te laten komen. Ze gaan ons leven beheersen en kunnen ons hart blokkeren.  Leven met dode dromen, blokkeert het vinden van nieuwe ideeën en het creëren van nieuwe dromen.

Als je niet duidelijk kunt zien vanwege de dromen van gisteren, is het misschien tijd voor een begrafenis. Neem je kostbare dromen, je hoogste verwachtingen en doelen- de dromen van gisteren die er nu nooit meer zullen zijn, en plaats ze voorzichtig in de grond. Vertel ze hoe dierbaar ze waren en zijn. Maar vertel ze ook dat het tijd is om afscheid te nemen. Bedank ze, bedek ze. En droog je tranen.

Stel jezelf open voor de nieuwe hoop en dromen van vandaag.

#coaching #coach #selflove #weesliefvoorjezelf #zelfliefde #zelfontwikkeling #mindset #hetkananders #happy #good #lifecoach #motivatie #zorgvoorjezelf #retreat #reflectie #tijdvoorjezelf #optimist #optimistisch

Neem contact op

Wil je meer weten?
Neem gerust contact met me op!