(1) Gewoon lekker rustig

“In jou is er plaats, waar altijd rust is, waar altijd vrede is.
Die plaats is voor jou bereikbaar en beschikbaar”.

Ja echt. Het is mogelijk om midden in alle drukte, stress en chaos, jezelf tot rust te brengen. Of zoals Koning David dit beschrijft in Psalm 131:2 ‘ik ben stil geworden,
ik heb mijn ziel tot rust gebracht. Als een kind op de arm van zijn moeder, als een kind is mijn ziel in mij.’

Je mind is constant actief. Vaak is het onbewust bezig met het verleden, met gedachten die je nu toch niet meer kunt veranderen. Of je ligt te woelen in bed met gedachten over wat er morgen allemaal mis zou kunnen gaan. Of je zit te piekeren over wat je allemaal niet wil dat er gaat gebeuren. Deze gedachten maken je onrustig of nog erger.

Het verleden is gebeurt, de toekomst komt nog, het enige wat je hebt is het nu. En daar in het nu, daar kun je vaak je rust vinden. Door letterlijk even stil te worden, naar je lichaam te luisteren en op je ademhaling te gaan letten. Dat helpt je om het nu te zijn.

Ik creëer vaak rust door lekker te gaan wandelen in het bos. Om mijn gedachtestroom weer in lijn brengen met wat ik geloof en wil. Goede muziek helpt me ook heel goed. Rust komt me niet zomaar aanwaaien, het vraagt een bewuste keuze en een daad en ook hierbij; oefening baart kunst.

www.rikbennik.nl/retreat

#coaching #coach #selflove #weesliefvoorjezelf #zelfliefde #zelfontwikkeling #mindset #hetkananders #happy #good #lifecoach #motivatie #zorgvoorjezelf #retreat #reflectie #tijdvoorjezelf #optimist #optimistisch

Neem contact op

Wil je meer weten?
Neem gerust contact met me op!