(54) Gewoon in Den Helder

(54) Gewoon in Den Helder

Ik ben gek op oneliners en spreuken en dat is goed te zien in onze wc waar heel wat ‘tegeltjeswijsheid’ hangt. Ga je bij ons voor het eerst naar de toilet, dan vragen we: “neem eens een tegeltje mee terug die je aanspreekt”. En de meest populaire is toch wel:

“Good morning, I am God.
Today, I will be handling all of your problems.
Please remember that I do not need your help.
Enjoy your day”.

Jaren geleden moest ik spreken bij mijn vrienden van CLC in Den Helder. We mochten overnachten in het huis van de familie Bechler. Zij hadden op hun dressoir deze uitspraak staan. Ik vond dat raar; “hoezo hoef ik niets te doen?!”. “Het gaat toch niet allemaal vanzelf!”.

Vanmorgen las ik Psalm 34:19 (The Passion Translation) en moest ik direct weer denken aan aan het dressoir in Den Helder: ‘Even when bad things happen to the good and godly ones, the Lord will save them and not let them be defeated by what they face’.

Hoe relaxt is het om te weten dat God altijd bij mij is zodat, wat er ook gebeurt, ik er nooit alleen voor sta. Sterker nog, vaak zijn mijn problemen al opgelost voordat ik er zelf maar iets aan gedaan heb. #Iloveit #letgoletGod