(52) Een optimist

(52) Een optimist

Met dit t-shirt aan word ik zo vaak aangesproken; “dusss jij, jij bent een optimist?” Zo’n 4 jaar geleden heb ik dit shirt gekocht bij Sissy Boy in Amsterdam. Die opdruk: Optimist, raakte me. Ondanks dat ik mij toen niet echt een optimist voelde, inmiddels wel!

Ik voel me op mijn gemak bij optimisten, ik vind ze inspirerend, ze geven energie en ze zijn gewoon leuker in de omgang – “betere vibe” zou mijn dochter zeggen! Optimisten zijn meer bezig met “hoe dan wel” ipv “dat kan niet” en optimisten staan positiever in het leven.

Ik las een mooie definitie van optimisme:
– de leer dat de goede dingen van het leven ruimschoots opwegen tegen de pijn en het kwaad, dat het leven overwegend goed is.
– de neiging om gunstige uitleg te geven van daden en gebeurtenissen, ongunstige aspecten, omstandigheden en mogelijkheden te minimaliseren
– of het best mogelijke resultaat te verwachten; een opgewekt en hoopvol temperament.

Hoe word je een optimist?
– maak je geen zorgen over dingen waar je geen invloed op hebt.
– focus je op positieve dingen.
– klagen mag maar niet te lang, hou het bij de feiten.
– laat je zo min mogelijk leiden door angst, is toch een slechte raadgever.

En koop ook zo’n t-shirt  🙂