(48) Van het kastje naar de muur

(48) Van het kastje naar de muur

Vanmorgen ging het in mijn devotional over: “God geeft je ongevraagd een voorkeursbehandeling, oftewel genade” (Rom 1.7).

Voor het woord genade zijn er heel wat definities in omloop, maar ‘onverdiende gunst’ is diegene die ik het meest gebruik. Nu kwam er dus een nieuwe definitie bij; ‘voorkeursbehandeling’. God wil dat je weet dat Zijn gunst op jou rust. Hij wil dat je er op rekent en er gebruik van maakt in je leven. Vandaag kreeg ik deze voorkeursbehandeling.

Al een aantal weken is onze voordeur kapot. Hij valt niet meer automatisch in het slot . Hij kon alleen nog maar met een sleutel op slot gedraaid worden. Ik had hier en daar al geïnformeerd wat een reparatie zou kosten. Dat bleek prijzig te zijn want dan moet je het hele beslag vernieuwen, ergens tussen de 150 en 250 euro werd me verteld.

Vanmiddag zag ik een busje staan van een klusjesman die gespecialiseerd was in deuren en kozijnen. Deze handige-Harrie stuurde me naar een bedrijf in Arnhem, die stuurde me weer terug naar Westervoort om vervolgens weer naar Duiven gestuurd te worden. Ik moest me melden bij ‘Bart’.

Bart werkt in een mega magazijn, zeker zo groot als de IKEA. Bij het zien van mijn kapotte beslag, moest hij lachen en zei op z’n plat Ernhems, “effe kieken joh”. Met een dikke smile komt hij terug met het beslag in zijn hand. En op de vraag; wat krijg je van me? antwoord hij grappend: “God mag het weten, ik niet… zie het maar als service van de zaak”.

Thuisgekomen krijg ik een app-je van een goede vriend met een kledingzaak. Ik mag bij hem een mooi overhemd uitzoeken.

Als dat niet een: ‘ongevraagde-voorkeursbehandelings-dag’ is dan weet ik het ook niet meer!