(47) Wat denk je

(47) Wat denk je

Ik ben een groot fan van de jaarlijkse top 2000, met name van de Top 2000 café gepresenteerd door Mathijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis. Het snel raden van liedjes gaat me goed af, maar het allerleukste vind ik de korte reportages van artiesten en het verhaal achter een bekende hit.

Het nummer “Feel” van van Robbie Williams vind ik mooi, juist toen ik de achtergrond er van hoorde. Robbie: “ik ben erg onzeker over mijzelf, ik vecht tegen depressie en ik probeer te dealen met een laag zelfbeeld in “Feel” zing ik over mijn verlangen/zoektocht om echte liefde te kunnen ervaren in mijn leven”.

Ik ontmoet regelmatig mensen tijdens mijn coaching of Re:treats die net als Robbie onzeker zijn over zichzelf, die niet van zichzelf (kunnen) houden en zo verlangen naar (echte) liefde.
Henri Nouwen zegt hierover: “door de jaren heen ben ik me gaan realiseren dat het grootste gevaar voor ons leven niet is gelegen in succes, populariteit of macht, maar in het afwijzen van ons zelf”.

Waarom zou ik mezelf afwijzen als God mij volledig accepteert zoals ik ben?
Waarom zou ik mezelf veroordelen als God me nooit zal veroordelen?
Waarom zou ik niet van mezelf houden terwijl God onvoorwaardelijk van me houdt?

Wat denk je….