(46) Tadaa… surprise!

(46) Tadaa… surprise!

Ik kreeg van mijn collega Tiemen Westerduin deze bijbeltekst mee: “genade en glorie schenkt de Heer, zijn weldaden weigert Hij niet aan wie onbevangen op weg gaan” psalm 84:12. Dit deed hij omdat ik deelde dat ik ’s middags een “moeilijk gesprek” zou gaan voeren. Tiemen voelde wel aan dat dit niet gemakkelijk zou gaan worden voor me. Hij wilde me helpen door me te wijzen op Gods genade en Gods wijsheid. (werkt altijd)

Wat een waanzinnige tekst! Ik ben zo blij met een God die genade en glorie schenkt en Zijn weldaden mij nooit weigert. Dat woord; onbevangen bleef maar malen in mijn hoofd. Het betekent; zonder vooroordeel, onpartijdig, geen schroom hebben, nergens door geremd weten. Wow, Vader gunt mij dat ik onbevangen in het leven kan staan. Niet naïef maar rekenend op Zijn voorziening, op Zijn genade en Zijn weldaden.

Ik durf wel te zeggen dat me lukte om zo dit “moeilijke gesprek” in te gaan, met de houding, U bent erbij, ik vertrouw op de juiste woorden op het juiste moment. En voordat ik ook maar iets kon zeggen begon de ander al: “Rik sorry man, ik heb het niet handig aangepakt de vorige keer, kunnen we opnieuw starten”. Weg ‘moeilijk gesprek’!

Heb een onbevangen-week!