(45) Geen verwijt

(45) Geen verwijt

Ken je dat, dat je gewaarschuwd wordt door iemand, “doe dat nou niet, daar ga je spijt van krijgen”. Dan doe je het toch… en inderdaad dat was misschien niet zo handig. De persoon die je gewaarschuwd had kom je weer tegen: “ik had het je toch gezegd. Sukkel!”

Maar God is niet zo. Hij is totaal anders, Hij wil niet Zijn gelijk halen en krijgen. Hij wil je dat al helemaal niet laten voelen.

In het bijbelboek Jacobus lees je: “…als je wijsheid te kort komt, vraag het dan aan God. Hij die een ieder in overvloed geeft en geen verwijten maakt…”. Deze woorden beschrijven Gods karakter zo duidelijk. Hij wil niet graag terugkomen op fouten die we hebben gedaan. Hij maakt je geen verwijten. God is niet zo. Hij wil je alles overvloedig geven.

Ik verwijt, jammer genoeg, mezelf en anderen regelmatig. Ik kan het ook soms niet laten dat aan de ander duidelijk te maken: “ik had het je toch gezegd”. Dan baal ik van mezelf want ik geloof zo dat er voor mij geen veroordeling meer is in Christus Jezus. En als er geen veroordeling voor mij meer is, dan is dat er ook niet voor jou. Ja, toch!

Heb een verwijt-vrije-weekend!