(44) Man in the mirror

(44) Man in the mirror

“Een gezond zelfbeeld moet je onderhouden net als je fysieke gezondheid” hoorde ik ps Jeffrey Rachmat vorige week zeggen. Om je lichaam zo gezond mogelijk te houden is het belangrijk om gezond te eten, voldoende te bewegen en rustmomenten in te bouwen, toch?

Maar hoe onderhoud je een mentale gezondheid? Tijdens de coaching die ik geef ontmoet ik regelmatig mensen die een laag zelfbeeld hebben. En die zie ik ze ‘struggelen’ daarmee. Ik geloof dat je alle reden hebt om je goed over jezelf te mogen voelen. Daarom is de manier hoe jij jezelf ziet, hoe jij over jezelf denkt en hoe je over jezelf spreek cruciaal.

Geloven wie je bent, is een start maar dit geloof werkt het beste als je het uitspreekt. Jezelf de waarheid vertellen is een manier die effectief is. ’s Morgens spreek ik vaak de waarheid uit in de spiegel om me te herinneren hoe God over mij denkt en spreekt.

Misschien helpen deze teksten je:
ik ben een kind van God
ik ben een overwinnaar
ik ben Gods masterplan
ik ben een nieuwe schepping
ik kan alles doen, door God die mij de kracht geeft
ik ben Gods oogappel
ik heb de kracht van Christus in mij
ik heb de Heilige Geest in mij

Vertel die persoon in de spiegel maar eens de waarheid.
Enjoy today!