(43) Feel the love…

(43) Feel the love…

God is liefde. Maar liefde kan alleen bestaan als het ook door iemand ontvangen kan worden. Veel mensen hebben het probleem dat ze de liefde van God niet voelen (ervaren). En daarom gaan ze allerlei dingen doen om deze liefde te kunnen gaan voelen. Ze gaan hun best doen en hard werken omdat ze denken dat als ze iets doen voor God, Hij ook wat terug zal doen (!?).
En dat hard werken kan van alles zijn. Ook allerlei ‘geestelijke werken’ ze werken zich het snot voor de ogen in de kerk. Ze gaan bidden & vasten om God in beweging te krijgen (!?). Als je dit niet doet vanuit een hart dat weet dat het intens geliefd is door God, dan loopt het mis. Ze vinden zichzelf eigenlijk niet goed genoeg en dat blokkeert de liefde van God in hun hart (althans ze ervaren het niet).

De jongste zoon in het verhaal van ‘de verloren zoon’, deed dat ook. Hij vond zich zelf niet meer waard om zoon te zijn na wat hij allemaal had uitgespookt. Hij dacht dat zijn Vader dit ook zou zien. Hij vroeg de Vader, “maak mij maar één van uw slaven’. In de hoop misschien weer in de gunst te komen.

De Vader moest daar niets van hebben. Hij zag hem nog steeds als zijn zoon. Hij gaf hem het mooiste gewaad, een ring, sandalen en slachtte het gemeste kalf en gaf een mega feest. En zei: “mijn ZOON is weer levend geworden”.

Een gezond zelfbeeld begint als je gaat geloven wat God over jou zegt.
Dat gaat je helpen om Gods liefde te gaan voelen in je leven.

Enjoy today!