(42) In de kleine lettertjes

(42) In de kleine lettertjes

Dat vertellen ze er niet bij ….

Wat een week hebben we achter de rug. Onze Suzanne is getrouwd met Jasper, en hoe! Wat een feest, de liefde spatte er van alle kanten af. Ik ben zo trots en dankbaar op hen. Die hele dag hebben ze ingevuld zoals zij dat graag wilden en bij hen paste en dat voelde je. Dat was zo mooi, echt mind-blowing. Ik ben zo trots op die twee!!


“Maar hoe was het voor jou dan Rik, zo je dochter weg geven?” Die vraag kreeg ik vaak. Voor de bruiloft zei ik vol vertrouwen “ja, prima, ik weet dat Jasper écht gek op haar is. Ik heb alle vertrouwen in hun relatie”. Of ik zei: “ik ben heel blij, ik krijg er een zoon bij”. En dat is ook zo. Zo voelt het ook.
Maar dan komt het moment dat ik door het middenpad van de kerk loop met m’n dochter aan de arm. En ik voelde dat ze naar haar man wilde rennen, zo gek is ze op hem. Maar ik wilde heel bewust met ‘mijn’ Suzanne naar het altaar lopen en genieten van dit moment. En zo is het gegaan, het was prachtig. Het was één van de emotioneelste momenten van m’n leven. Ik had niet voorzien dat hierbij zoveel emoties los zouden komen. Ik ben de hele week, als mensen vragen hoe de bruiloft was, weer emotioneel. Zelfs nu 6 dagen later kan ik dit niet met droge ogen typen. Wat intens, wat mooi, wat waardevol.

Suzanne & Jasper hebben voor-huwelijkse begeleiding gehad. Gaaf dat het bruidspaar een voor-huwelijkse begeleiding heeft gehad, maar ik pleit ook voor voor-huwelijks begeleiding voor de ouders 😉