(40) Cheers…

(40) Cheers…

Als je gewent bent om naar de kerk te gaan hoor je de volgende bijbeltekst uit Korinthiërs minimaal 1 x per maand. “…dit is mijn lichaam voor jullie… doe dit telkens opnieuw, om Mij te gedenken…”. We noemen dit de inzettingswoorden voor het avondmaal.

Ik kan me nog goed herinneren dat ik als tiener deze woorden hoorde of de avondmaalstafel zag, ik het Spaans benauwd kreeg. Voor mij was avondmaal een soort maandelijkse evaluatie. Had ik me wel of niet goed gedragen en was ik het wel waard genoeg om mee te mogen doen? (Niet dus).

Later toen ik de bedoeling van het avondmaal beter begon te begrijpen werd ik wel enthousiast. Want als je het avondmaal viert, dan doe je dat niet om jouw missers te gedenken of je zonden te belijden maar om Jezus te gedenken (zie 1Kor.11). Om er aan te denken wat Jezus voor jou en mij gedaan heeft.
Bij Jong & Vrij werd avondmaal een echt feest voor me. Daar zag ik mensen het glas heven en dankbaar ‘proosten’ op wat Jezus voor ons heeft gedaan. En dat geeft een hele goede reden om blij te zijn.

Nu vier ik (bijna) dagelijks thuis het avondmaal. Een geweldige manier om de dag mee te starten; vieren wat Jezus voor mij heeft gedaan.

Proost, op het Leven!

Heb een mooie dag.