(39) Uitspraken!

(39) Uitspraken!


Heel wat jaren geleden begon ik de uitspraak ‘het leven is een groot feest’ te pas en te onpas te gebruiken. Soms tegen beter weten in en soms als een houvast om de dag door te komen. Bij ons thuis was er ook nog een andere variant ‘het leven is als een bos uien, als je ernaar kijkt dan springen je de tranen in de ogen’ – soms ook waar. Maar daar werd ik niet echt vrolijk van!

Beide uitspraken zijn soms reëel, het is maar hoe je er naar kijkt.
Een andere uitspraak van onze goede vriendin Mirjam is: ‘brand is erger’ waarmee ze sommige situaties even weer in (juiste) perspectief wilde plaatsen. Hoe je ook aankijkt tegen situaties en/of omstandigheden, wat je dan ook maar zegt op dat soort momenten; je hebt een keuze.


In ons leven gebeuren er dingen waar we geen invloed op hebben. Maar je hebt altijd een keuze, hoe je daarop reageert. Cruciaal is dan; wat geloof je en hoe ga je reageren? Wat zeg je, wat laat je toe in je hart? Wat heeft het laatste woord?


Is het leven een ‘bos uien’ of is het een ‘feest’ en uh.. brand is altijd erger!