(38) Voor eens en altijd

(38) Voor eens en altijd

Kebeng…. ineens zit ik weer in het jaar 1993. Ik werkte toen nog bij GMI. Een christelijke platenmaatschappij. Ik zapte maar wat op Spotify en ineens: ‘Once and for all’ van Whiteheart galmde door de speakers. Wat een heerlijk nummer. Ik weet nog goed dat ik op een sales-conferentie zat in Nashville en daar dit nummer voor het eerst hoorde.

Ik heb het nummer al jaren niet meer gehoord, maar ik kon het zo weer meezingen. Grappig hoe muziek en songteksten zo lang ergens in je brein worden opgeslagen. Het lied gaat over waarom Jezus aan het kruis voor ons wilde sterven.
Can anyone explain.
The mystery beyond the pain of this place.
Where love is born again.

Volgens mij had ik dat toen nog niet zo door als nu. Vooral niet dat Jezus met de zonde van de wereld, voor eens en altijd heeft afgerekend (1 Joh2:2). Een preek die mijn (geloofs)leven op kop zette was die van Willem de Vink; “je hoeft niet je zonden te belijden maar beleid Jezus”.

Deze openbaring was een life-changer; once and for all!

Hier kun je hem luisteren:
https://www.youtube.com/watch?v=zjqAgAvMNYM

Once and for all
He gave His life
He bled and died
The sacrifice for all
Who will take His name