(35) Gatsie wat een verhaal.

(35) Gatsie wat een verhaal.

Over alcohol wordt gezegd dat het meer kapot maakt dan je lief is, maar wat dacht je van religie!?

Renske en ik keken de Netflix film: ‘Novitate’ een verhaal dat zich afspeelt begin jaren 60, gedurende de 2de Vaticaans Concilie (hervormingen). De jonge Cathleen gaat in de leer om haar roeping als non te volgen. Tegelijkertijd worstelt ze met haar geloof, seksualiteit en de veranderingen die de katholieke kerk ondergaat.

Tijdens haar ‘training’ tot non wordt ze geestelijk zo gemanipuleerd dat haar Gods beeld volledig verandert. Ze leren haar om alleen te kijken naar haar eigen tekortkomingen en zonden. Met als resultaat; een compleet verwoest zelfbeeld. Ze is uiteindelijk alleen nog zichzelf aan het onderzoeken; over hoe ‘slecht’ ze eigenlijk is. Vreselijk om te zien.

Jammer genoeg zie ik veel christenen die ook worstelen met hun beeld van God en hun zelfbeeld. Ook zij onderzoeken zichzelf continue over wat zij allemaal fout doen, vreselijk om te zien. Dat is wat religie aanricht.

God onderzoekt jou niet. Door ons geloof in Jezus zijn we verlost van onze zonden en vergeven (lees Efeziers 1:5-7). Heerlijk om te zien.

Het is goed om zonde in je leven serieus te nemen maar neem Genade veel serieuzer. Dat geeft je vrijheid en maakt je los van religie.