(34) Dit helpt

(34) Dit helpt

Ik zit nu met een dikke smile alle evaluatieformulieren te lezen van de Re:treat van afgelopen weekend. Zo ontzettend gaaf om te lezen dat Vader gaf waar alle deelnemers zo naar verlangden. Voor iedereen was het bewust zoeken van stilte in een klooster iets nieuws en buiten hun comfort-zone. En iedereen was dol enthousiast over wat ze ervaren hebben in de rust in de stilte.

Psalm 131:2 zegt “ik ben stil geworden, ik heb mijn ziel tot rust gebracht”. Dat is exact wat we gedaan hebben!

Weet je, in jou en mij is een plaats waar altijd rust en vrede heerst. Die plaats is altijd (direct) bereikbaar. Vaak realiseren we ons dat helemaal niet of weten we niet eens hoe wie de plaats kunnen vinden. Maar wanneer we in deze plaats van rust zijn, ervaren we diepe liefde, acceptatie en kracht.

En hoe gaaf is het dan te lezen dat iedereen, juist ook die in het begin nog wat sceptisch waren, God zo duidelijk hebben ervaren. Mensen die met ingewikkelde (levens) vragen zaten, kregen in de stilte antwoorden, mensen die al jaren worstelden met minderwaardigheid, kregen een doorbraak in de stilte, mensen die zo gestrest waren kwamen tot rust in de stilte.

Cees Bots en ik waren erbij om hen te begeleiden, te inspireren en een beetje de weg te wijzen naar die plaats in hen zelf; hun hart, waar Jezus is. We kregen een beoordeling van 9,1.

In september gaan we weer op Re:treat!

Nieuwsgierig?