(33) wees maar gewoon blij voor mij..

(33) wees maar gewoon blij voor mij..

Die Niesen

Gisteren heb ik een tatoeage laten plaatsen van mijn lievelingsberg in Zwitserland: ‘die Niesen’. Een berg die zoveel herinneringen bij me oproept. Als klein kind was ik al gefascineerd door de vorm, de kracht en de schoonheid. Ik wilde hem als kind al graag beklimmen, een tocht van 6,5 uur die vanaf de eerste stap stijl zou zijn.

Ik denk dat ik minmaal 25 jaar vlak bij de Niesen op vakantie ben geweest en haar 5 x heb beklommen (dat klinkt raar). En nog steeds als ik ‘haar’ zie wordt ik geraakt en komt er een mega verlangen uit mijn diepste om bij haar te zijn. Het uitzicht wat zij te bieden heeft is zoals de Engelsen zeggen; breathtaking. Maar ook ‘haar’ aanzicht is fenomenaal. Blij dat ze nu op m’n arm zit.

De bergen worden in de Bijbel op verschillende manieren gebruikt. Als beeld van de gerechtigheid van God. Als beeld van kracht en bescherming. Als een plaats van openbaring en aanbidding. Maar bergen zijn ook een beeld van tegenslag en moeite.

De laatste keer dat ik ‘die Niesen’ beklom krabbelde ik op uit een burn-out en heb ik een geweldige Gods ervaring gehad op 2362 meter hoogte. Die bijzonder ervaring blijft niet alleen in m’n herinnering maar is nu ook dagelijks zichtbaar op mijn arm.

Een tatoeage wordt niet door iedereen begrepen of gewaardeerd, dat mag. Als je het niet begrijpt wees dan maar gewoon happy voor me :-).
Oké?!