(32) Dé Joshua film

(32) Dé Joshua film

Eindelijk is het zo ver, de film van Joshua mag online.

Deze film betekend héél veel voor me. Ik heb Joshua een kleine 4 jaar geleden in Uganda voor het eerst ontmoet. We vonden we toen hij aan het werk was op de vuilnisbelt. We kwamen in gesprek met hem en zijn moeder Irene. Vanaf dat moment is er een vriendschap ontstaan en heb ik ze vaak ontmoet.

Via Joshua en Irene kreeg armoede nog meer een gezicht, twee gezichten. Ik zag in hun leven de verwoestende realiteit wat extreme armoede doet met een gezin. De constante strijd om maar te kunnen overleven als je minder van € 1,65 per dag hebt om van te kunnen leven. De (onmogelijke) keuzes die mama Irene moest maken om zelf en haar 5 kinderen te laten overleven.

Ik heb gezien in hun leven dat simpelweg geloven in God, echt geen garantie is voor armoede-vrij leven. Dit vind /vond ik nog steeds één van de moeilijkste dingen om te zien. Jammer genoeg had / heb ik daar geen quickfix voor gevonden.

Wel heb ik wederom gezien dat het sponsoren van een kind een mega impact heeft, zeker op langere termijn. Dat zie je in deze film. Ik ben Compassion heel dankbaar dat ik deze film heb mogen maken met Gerbert en Kees Jan.

Deze film laat zien dat verandering in het leven van een kind in armoede echt mogelijk is.
Deze film laat zien dat God verandering brengt.
Deze film laat zien dat jij en ik; zoals moeder Theresa zo mooi zei, de handen en voeten van God hier op aarde mogen zijn.

Bevrijding uit armoede is mogelijk, in Jezus naam en kind voor kind!

Plak deze (nog verborgen) link: https://youtu.be/X-eX0sXl7ms