(31) Tegeltjeswijsheid

(31) Tegeltjeswijsheid

Spreuken 8: 10-12 10 HTB 10 Mijn lessen geven u meer dan zilver, deze kennis is kostbaarder dan puur goud. Edelstenen vallen in het niet bij de wijsheid, zelfs uw stoutste dromen vallen daarbij in het niet. Ik, de wijsheid, ga gepaard met een helder verstand en ik maak mij kennis en bedachtzaamheid eigen.

Bij ons in de toilet hangt een muur vol tegeltjes met spreuken er op. Quotes, zeg maar. Spreuken die we mooi vinden, die ons aanspreken, inspireren en stimuleren. En die we daarom op tegeltjes hebben laten drukken om ons te helpen herinneren, elke keer als we de toilet bezoeken.

De meeste Quotes die je om je heen ziet en hoort komen uit het Bijbelboek Spreuken, Quotes die we gebruiken in ons dagelijks leven en die je om je heen hoort. Zelfs een heleboel gezegden komen daar vandaan. Niet zo vreemd eigenlijk, zoals je leest in vers 10 t/m 12.

Het boek mag dan wel al heel oud zijn, maar het is nog steeds up-to-date en zeer van alle tijden. Net als God. Eeuwig dezelfde. Dus wat werd beloofd in de tijden van de Bijbel, wordt ook vandaag nog even krachtig beloofd en is waar. De wijsheid van toen is de wijsheid van nu.

Heb je een herinnering nodig, inspiratie, aanmoediging, bevestiging en wijsheid…

Spreuken 8 32 Nu dan, kinderen, luister naar mij! Want gelukkig zijn zij die doen wat ik voorschrijf. 33 Luister naar mijn lessen en word wijs, onttrek u niet aan mijn onderwijs. 34 Gelukkig is hij die naar mij luistert, die voortdurend in mijn buurt is en mij niet uit het oog wil verliezen. 35 Want wie mij vindt, vindt het leven en oogst de goedkeuring van de Here.

Mooi voor op een tegeltje.

Note: deze blog is geschreven door Renske Bennik en gepubliceerd op bijbelkracht.nl van C3 Rivers