(30) Verlangen vs belofte

(30) Verlangen vs belofte

Afgelopen zondag zongen we voor mij een nieuw lied in de kerk. Het heet “Eyes on You”. Bij de eerste tonen van de muziek werd ik al geraakt. Ik merkte ook dat het wat in de zaal deed, de atmosfeer veranderde zoals ze dat zo mooi zeggen :-). Het bracht even rust tussen al die andere uptempo songs. Even een verademing.

Juist dan komt de tekst beter bij mij binnen.
We zongen:
All I want is You
All I see is you,
All I have to bring to You,
‘Cause all I want is You”

We zongen ons verlangen uit naar Vader om ons heel dichtbij Hem te voelen. En dit is ook zo het verlangen van Hem om heel dicht bij jou te zijn. Zijn verlangen gaat zo naar jou uit. In het verhaal van de verloren zoon (mijn favoriete verhaal) zie je dat zo mooi dat de Vader al lang op de uitkijk stond om zijn zoon weer in Zijn armen te ontvangen.

Gelukkig blijft het bij Vader niet bij een verlangen maar Hij maakt er direct een belofte van; hij zegt tegen jou vandaag: “Ik zal je NOOIT afvallen en je NOOIT verlaten, zodat jij kunt zeggen: “de Heer is mijn helper, ik heb niets te vrezen. Wat zouden mensen mij kunnen doen?” (Hebr 13:5-6)

Hoe gaaf is dat: Hij verlangt naar mij … en jou!