(29) Jazeker

(29) Jazeker

Ik was zo blij gisteren met de lange file op de A12. Zo had ik genoeg tijd om te luisteren naar een preek van Henk en Marjolein van Diest, geen idee wie het waren maar hun verhaal raakte me.

Het ging o.a. over het verstaan van Gods stem. Vaak, vertelde Marjolein, verwachten we dan een stem uit de hemel zoals in de commercial van de Hypotheker. Maar niets is minder waar. Vaak is het een zachtere stem, vaak is het zelfs je eigen stem waardoor Vader tot je spreekt (luister de preek maar om de hele context te horen).

Midden in de preek zegt Marjolein; “we gaan een experiment doen, vraag Vader nu welke andere naam Hij je zou willen geven”. De eerste gedachte die bij je opkomt is van Vader en geloof dat Hij dit over je zegt (nogmaals luister de preek voor de context).

Dus daar rij ik dan op de A12, stapvoets en ik ga mee in dit ‘experiment’ en vraag Vader bij welke andere naam zou U mij willen aanspreken? Kebam! daar komt overduidelijk een naam. Marjolein vult aan; “vraag Vader dan ook waarom die naam”, Kebam! weer antwoord! Weer stelt Marjolein een wedervraag voor en zo had ik in eens een gaaf wisselgesprek met Vader.

Dit smaakt naar meer, jazeker, veel meer.