(28)I want love, but it’s impossible

(28)I want love, but it’s impossible

Ik heb eigenlijk helemaal niets met Elton John, tuurlijk ken ik heel wat van z’n hits. Maar een fan, dat ben ik niet. Toch ben ik naar zijn film geweest: ‘the Rocketman’. Wow wat een aangrijpend verhaal, ineens komen zijn teksten diep binnen. Wat heeft die man een hoge prijs betaald voor zijn succes.
De film opent met een lied die meteen de toon zet voor de hele film:

I want love, but it’s impossible
A man like me, so irresponsible
A man like me is dead in places
Other men feel liberated

I can’t love, shot full of holes
Don’t feel nothing, I just feel cold
Don’t feel nothing, just old scars
Toughening up around my heart


Elton groeide op in gezin waar geen liefde en genegenheid was. Er werd niet omgekeken naar hem. Zijn unieke talent werd niet gezien. Er was geen enkele ruimte voor Elton. Dat liet z’n vader duidelijk merken door hem totaal te negeren en af te wijzen. Z’n moeder was nog duidelijker door het hem in-his-face te zeggen: “jij bent ongewenst, jij had er nooit moeten zijn”. Wat vreselijk.


Deze pijn van afwijzing, maakte hem verslaafd aan sex, drugs en drank. Zijn oma hield wel van hem, ze motiveerde hem. Zij bracht Elton uiteindelijk naar het conservatorium. Daar werd de basis gelegd voor zijn latere succes. Afwijzing is pijnlijk. Met deze pijn heeft Elton uiteindelijk kunnen dealen. Daarna schreef hij deze mega hit, (I’m still standing):

Don’t you know I’m still standing better than I ever did
Looking like a true survivor, feeling like a little kid
I’m still standing after all this time
Picking up the pieces of my life

I’m still standing yeah yeah yeah