(27) Maar hoe dan…

(27) Maar hoe dan…

Gister citeerde een collega Matteüs 6:33 “ zoek liever eerst het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid, dan zullen al die andere dingen je erbij gegeven worden. Deze collega vertelde dat ze behoorlijk wat uitdagingen had. En ze wist dat ze Gods directe aanwijzingen nodig had om hier nog uit te komen.

Maar hoe zoek je het koninkrijk van God? Als je Rom. 14:17 leest staat daar daar dat Gods koninkrijk bestaat uit vrede (shalom), vreugde en gerechtigheid. Mijn collega wist wat ze het beste kon doen in deze stresssituatie ,namelijk de rust vinden (zoeken) bij Vader, door van Hem te horen (lezen), wat Hij over deze situatie zegt.

Als je gericht bent op Gods koninkrijk, op Zijn vrede, op Zijn vreugde en op Zijn gerechtigheid. Dan zul je merken door Zijn rust Hij je voorziet van alles wat je nodig hebt zonder al te veel moeite. Verwacht de voorziening van Vader. Niet door jouw gezwoeg maar door je gerichtheid op Vader maakt dat je je uitdaging aankunt. Zoek de rust en verwacht…

Vader gunt je een leven in Shalom, daarvoor kwam Jezus (Joh 10.10).

Idee:
Ben je gestresst, ga een lekkere wandeling maken en praat van je af, Vader is d’r bij, Hij luistert.