(8) Aan mij is alles mooi.

(8) Aan mij is alles mooi.

Go and love yourself!
(Justin Bieber)

Ik ben een leuke gast, ik ben oké, ik ben een kanjer en ik hou van mezelf!

Dat is iets wat me nooit geleerd is. Ik had gisteren een mooi gesprek over van jezelf houden zoals Vader van je houdt. En hoe lastig het is om jezelf in de spiegel aan te kijken en echt tegen je spiegelbeeld te zeggen: “ wow, jij bent mooi, jij bent een kanjer, jij bent een goeie gast… ik hou van jou!” Dat heeft me jaren gekost omdat te kunnen!

Je zelfbeeld is cruciaal. Cees Bots verteld altijd; “de mate waarin je vanzelf houdt is ook de mate waarin je Vaders liefde kunt ontvangen”. Als je maar een klein beetje van jezelf houdt kun je vaak niet geloven/aannemen dat een ander wel veel van je houdt.

De grootse belemmering is vaak dat je bent gaan geloven dat je niet goed genoeg bent, niet mooi genoeg en slim genoeg.

Zeg het maar: ik hou van mezelf, zoals Vader van mij houdt, ik ben helemaal oké. Aan mij is alles mooi (Hooglied 4:7)