(6) Piekeren

(6) Piekeren

OMG, zo zinloos. Volgens de dikke van Dale is piekeren; bezorgd peinzen of tobben. Jammer genoeg kan ik daar uren mee bezig zijn. Ik kan soms zulke irreëel dingen in m’n hoofd halen die echt nergens op slaan. Vaak zijn het dingen waarvan ik het idee heb dat ik dat fout heb gedaan: “had ik dat maar, wat als…”. Je kent het vast wel.

Buiten dat piekeren zinloos is, maakt het je echt niet happier of veranderd het (n)iets. Het beroofd je vooral van de lol van nu. Piekeren kan hardnekkig zijn en is iets wat je serieus weg moet nemen uit je gedachten.

Vanmorgen werd ik wakker met het lied ‘Mercy’ van Bethel, hier werd ik zo happy van omdat het bezingt dat ik helemaal geliefd en oké ben.
(https://www.youtube.com/watch?v=YeToZnloJqs).

My past embraced
My sin forgiven
I’m blameless in Your sight
My history rewritten

Dank U Jezus!
“Laat dit lied maar lekker galmen in in m’n hoofd in de plaats van dat gepieker over zaken waar Vader allang mee gedeald heeft”. Amen