(5) Hoe is je huwelijk?

(5) Hoe is je huwelijk?

Met de trouwerij op komst van onze dochter wordt er thuis veel gesproken over trouwen en het huwelijk. Maar de ‘triggger’ van vandaag kwam via een collega, hij was verdrietig omdat een aantal close vrienden van hem gaan scheiden of er over na denken.

Het was een grote shock en ze realiseerde zich, dat ze er nooit samen met hun vrienden over gesproken hadden. Dat moest anders vonden ze: “mijn vrouw en ik besloten, vanaf nu vragen we het gewoon aan onze vrienden: hoe is jullie huwelijk op dit moment? We gaan het bespreekbaar maken en misschien kunnen we helpen”.

Wat een geweldig idee. Vrijdagvond hadden Renske en ik vrienden te eten. En daar kwam de vraag: “hoe is jullie huwelijk op dit moment?” Het werd even stil… maar daarna volgende er een prachtig gesprek. Wat was open, gevoelig, verrassend, mooi en herkenbaar. We deelde onze up’s and down’s, onze struggles en onze blessings.

Deze vraag houden we d’r in.
Je bent gewaarschuwd…