(4) Schakelen…

(4) Schakelen…

M’n hoofd is nog daar…. Exact een week geleden filmende we Pressy, een project directeur van een Compassion project in de Filippijnen. Haar stories zijn zo hartverscheurend, als ze begint te vertellen over cybersex, (kinder)prostitutie en andere vormen van kindermisbruik waar zij dagelijks mee geconfronteerd wordt. En omdat ze dit soort misbruik altijd meldt bij de lokale autoriteiten is ze haar leven niet altijd zeker.

De verhalen van o.a. haar, datgene wat ik met eigen ogen gezien heb, wat ik ervaren heb, de walging die ik voel maakt het lastig om te schakelen van daar naar hier en hier naar daar. Het zien van de tippelzone waar zulke jonge meisjes staan staat op m’n netvlies gebrand.

Gisterenmiddag heb ik van me af kunnen praten bij een collega. Zij begrijpt waar ik het over heb en dat helpt!