(3) Wanneer 2 vrienden….

(3) Wanneer 2 vrienden….

Eten is een belangrijke love-language voor mij.En hoe lekker is het dan, dat mijn vriend Noah een heerlijk eitje staat te bakken in m’n keuken.
Zo’n eitje die alleen hij kan maken met zo’n perfecte dooier (niet te hard, niet te zacht), zo’n dooier die je alleen op de cover Allerhande ziet. Noach gooit er een handvol kaas en ontelbaar veel kruiden in. Die geur die dat produceert maakt dat je nog hongeriger wordt dan dat je al was.

Tijdens het opeten van dit overheerlijke eitje bespreken we van alles. Ik ben zo blij met een aantal vrienden waar ik me echt op m’n gemak voel. Vrienden waarmee je je ups and downs bespreekt. Noach is zo’n vriend. Met hem kun je lekker ouwehoeren maar ook echt even diep gaan. Wat ik zo waardeer in een aantal vrienden van me is dat ze me niet naar de mond praten. Ze kunnen me soms even terecht wijzen en zeggen dat: “brand toch echt erger is”! Daar hou ik van; no nonsense.

Salomo schrijft in Prediker 4 dat “wanneer twee vrienden samen zijn en één van beiden valt, (dan) helpt de ander hem weer overeind”. Ja, dat heb ik soms even nodig. Ik wil meer tijd vrijmaken voor vriendschappen… en samen eten…. ?