(23) Happy met de zaadjes.

(23) Happy met de zaadjes.

Sinaasappelboom. Ik droom vaak van grote dingen. Je weet wel, van die ideeën waar een normaal iemand jaren mee bezig is. Alleen ik denk dat daar een short-cut voor te vinden is. Ik ben niet zo gek op processen en seizoenen. Ik sla dat liever over, want in m’n dromen zie ik het eind-resultaat vaak al behoorlijk levendig voor ogen. En dat wil ik dan meteen.

Vanmorgen sprak de Indonesische pastor Jeffrey Rachmat bij Hillsong in Amsterdam hier heel beeldend over. “Wij bidden dan voor een kant en klare veel-vrucht-gevende-sinaasappelboom waar we direct lol van hebben”. Dat wil God je geven en doet dit en geeft je een sinaasappelzaadje. (En daar zit dan natuurlijk die complete-veel-vrucht-gevende-sinasappelboom ook in.) Maar daar zijn we dan niet happy mee want dat lijkt niet op die mooie grote boom met kant en klare sinaasappels die we voor ogen hebben. Geef mij die boom maar.

Een citaat uit deze preek: “first understand the small things, the little beginnings”. Wow. Short-cuts zijn vaak helemaal niet zo goed voor me. Stel dat God deze kant en klare sinaasappelboom bij mij in de tuin zou zetten. Dan weet ik niet eens hoe ik hem in leven moet houden, omdat ik het hele groei en verzorgingsproces heb gemist. Daarom is het zoveel verstandiger van Vader dat Hij me zaad geeft.
Ik ben aan het leren om (nog) meer geduld en vertrouwen te hebben in Vaders strategieën.

Oké dan, laat die kant en klare boom maar zitten. Hier dat zaad. Zucht…