(20) De Keuze.

(20) De Keuze.

Het boek “de keuze” van dr Edith Eger is volgens mij één van de meest indrukwekkende boeken die ik ooit gelezen heb. ‘De keuze’ is geen doorsnee boek dat geschreven is door iemand die een concentratiekamp heeft overleeft. Wat het zo bijzonder maakt is hoe zij tegen het leven aan kijkt. En dit ook zo deed tijdens de gruwelijkheden van Auswit

Edith wordt ook wel de ballerina van Auswitch genoemd. Dit omdat ze, toen ze 16 jaar was moest dansen voor kampbeul Josef Mengele. Deze nu 91 jarige dame beschrijft hoe we altijd een keuze hebben in het leven. Of zoals zij zegt; leven in vrijheid is een keuze. Tot op de dag van vandaag heeft ze bloeiende coachingspraktijk.

In haar boek staan een paar prachtige quotes die ik inspirerend vindt.
Bijgaand 3 juweeltjes:
1. I can never change the past but there is a life I can save; it’s mine.
2. I had a secret and the secret had me.
3. When you have something to prove, you aren’t free.

Momenteel is ze in Nederland en heeft ze een interview gegeven aan Trouw die je kunt nalezen op de website van Trouw.