(2) Listen to your heart.

(2) Listen to your heart.

Ik word soms gek van mezelf. Het lijkt wel of mijn hoofd altijd op ‘aan-staan’. Zoveel ideeën en gedachtes vliegen er de hele dag door m’n hoofd. Als ik dan niet op tijd de ‘uit-knop’ weet te vinden kan het me soms teveel worden. Dan verlang ik zo naar rust, stilte en balans.

Één van de manieren waar ik me goed kan resetten is om tijd door te brengen in een klooster. Ik doe dit al al jaren en iedere keer geniet ik zo van de rust en de stilte. Ook ontvang ik daar weer nieuwe inzichten en ideeën. Soms voor m’n werk, soms voor een preek maar ook vaak ook echt voor mezelf.

Zoals nu heb ik veel gereisd en veel intensieve bezoeken vanuit het buitenland gehad. En dan vindt ik het zo’n heerlijk idee dat ik straks weer tijd heb om naar het klooster te gaan. Nu samen met een aantal mensen om een Re:treat te houden in de Abdij van Berne. Dit soort dagen ervaar ik als quality-time met Vader en met mezelf.

Even weg uit de drukte van alle dag, geen emails, geen huishouden, geen vragen, niemand die wat van je wil! Wat ook zo lekker is tijdens zo’n Re:treat is dat alles voor je geregeld is.

Henri Nouwen zei: “Listen to your heart. It’s there that God speaks most intimate with you”. Dat is nu exact wat er bij mij gebeurt als ik op een Re;treat ben.

Lijkt je dit wel wat? Ga dan met me mee op 6 t/m 8 mei as. www.rikbennik.nl/retreat