(18) (s)preken voor verandering!

(18) (s)preken voor verandering!

Soms is het tijd om nieuwe dingen te proberen. Zoals vandaag dus.

In de afgelopen jaren heb ik een aantal sprekerstrainingen gevolgd. De eerste was ‘passie voor preken’ van Ron vd Spoel. In de jaren daarna heb ik fine-tuning gehad van Farah Nobbe en Henk Stoorvogel. Stuk voor stuk geweldige trainingen die me erg inspireren en helpen.

Vandaag besloot ik het eens over een andere boeg gooien. Even niet mijn nieuwe preek maken op de manier zoals ik het van bovenstaande mensen heb geleerd. Ik heb het boek van Andy Stanley, communiceren voor verandering, erbij gepakt. Ik werd direct enthousiast, want hij schrijft: “we preken niet voor kennis, informatie, entertainment maar voor verandering!” Tijdens een preek wil je dichtbij je publiek blijven en wil je mensen deel laten worden van de boodschap (engage). En dat er verandering ontstaat.

Andy gebruikt hier de Me-We-God-You-We-methode voor. Ik heb mijn preek klaar. Volgende week mag ik deze gaan houden in Motion in Utrecht. Het zal mij benieuwen hoe dat gaat bevallen. Het schrijven van de preek ging in ieder geval heel lekker.

Zijn er meer mensen die deze methode gebruiken?
Ik benieuwd naar je ervaring.
#durftevragen