(17) Time management.

(17) Time management.

Ik was mega gestresst vandaag, volgens mijn huisgenoten en een aantal collega’s, niet alleen vandaag ?.

Het whiteboard, m’n papieren agenda, m’n online agenda en talloze post-its schreeuwen allemaal om mijn aandacht en directe actie. Ze staan vol met allemaal reminders van things-to-do. Maar waar moet ik beginnen! Ineens hoor ik een stem in m’n hoofd van mijn oude-leidinggevende Hans Groeneveld die regelmatig zei: “wie faalt in het plannen, die plant om te falen!”.

Hoe irritant zo’n stemmetje ook is, hij had wel gelijk. Dus afgelopen weekend was het moment om van alle lijstjes, één lijst maken. En gewoon maar te beginnen. En hoe heerlijk is het; ik heb de lijst afgewerkt, althans de knetterharde deadlines van nu. Zelfs de kwartaalcijfers van de belastingdienst zijn net op tijd verstuurd!

Goed plannen is niet mijn sterkste kant, regelmatig loop ik daar tegenaan. M’n enthousiaste, gepassioneerde en impulsieve karakter zorgt er nogal eens voor dat ik door de bomen het bos niet meer zie. De grootste uitdaging voor mij is om ideeën en andere enthousiaste uitspattingen even te parkeren tot later. Maar hoe doe ik dat? In ieder geval niet digitaal! Maar ik kom ook al om in de noties/ideeën-boekjes.

Spreuken 21:5 (MSG) zegt: Careful planning puts you ahead in the long run; hurry and scurry puts you further behind.

Iemand nog een goed idee, ik sta open voor suggesties?!