(14) Life-changing stuff.

(14) Life-changing stuff.

Tja, ik was bijna 18 jaar en verliefd op Renske. Zij was veel serieuzer dan ik. Zij lette wel op op school en spijbelde niet. Naar school gaan vond ik zo iets doms, ik zag er het nut niet van in. Mijn ‘baas’ van m’n weekend baantje vertelde steeds dat hij school iets achterhaalds vond, “leren doe je in de praktijk (bij mij!) en niet op school”. Maar ik kreeg al snel door dat ik niet zo’n baan wilde als hij en m’n leven lang kippen wilde uitbenen ?

Het roer moest om, m’n ouders zagen dat eerder in dan ik. Ze stuurden me voor 6 weken naar een christelijk hotel in het noorden van Wales waar ik als enige Nederlander zou gaan werken. Zodat ik wel Engels moest gaan leren. Ik moest met het vliegtuig naar London en met de bus van London naar Wales. Nu maak ik me d’r niet meer druk om, maar toen.. wat een stress, wat een avontuur richting het onbekende.

Ik weet nog goed dat voor m’n vertrek uit Nederland, m’n vader z’n Bijbeltje pakte en me psalm 16:11 meegaf: ‘U wijst mij de weg naar het leven: overvloedige vreugde in uw nabijheid, voor altijd een liefelijke plek aan uw zijde”. Daarna legde hij m’n de handen op en sprak een zegen over me uit. Dat zal ik m’n leven lang niet vergeten! Ik zag het m’n vader wekelijks doen in de kerk, maar nu deed hij dat exclusief voor mij aan de eettafel dat was heel bijzonder.

Vraag Vader eens wie jij mag bemoedigen of welke Bijbeltekst je aan iemand mag geven. Wat m’n vader toen 30 jaar geleden deed heeft nog steeds waarde en geeft mij kracht. Met grote regelmatig volg ik z’n voorbeeld hierin.

Oh ja, die 6 weken in Wales, die waren life-changing!