(13) Because I am worth it.

(13) Because I am worth it.

Kentekenplaten en slogans. Ik heb een gekke tik. Mijn geheugen slaat kentekenplaten van auto’s op. Niet dat ik daar iets aan heb maar het gebeurt gewoon. Dat heb ik ook met slogans van reclamespotjes en oneliners. Ik ben daar gek op. Ik heb zelfs een app op m’n iPhone: slogan generator en in m’n notities in diezelfde iPhone sla ik al jaren mooie quotes of slogans op. Ooit maak ik er nog eens boek van denk ik.

Met de slogan van L’Oréal; ‘because you’re worth it’ heb ik iets bijzonders. 4 Jaar geleden maakte ik een film van Joshua, een jongetje uit Uganda die iedere dag plastic flesjes moest verzamelen op straat om z’n moeder, een weduwe met 5 kinderen te helpen. Hij verdiende ongeveer €1,- per week. Toen ik z’n moeder Irene ontmoette had ze een versleten t-shirt aan met die slogan van L’Oréal.

Die slogan ‘because you’re worth it’ herinnert mij ook aan het verhaal van de verloren zoon uit Lukas 15. Nadat hij de bloemetjes behoorlijk buiten gezet had, zei hij dan ook “ik ben het niet meer waard om uw zoon genoemd te worden”. De Vader had alleen maar compassie en genade voor z’n zoon. De vader had geen enkele aandacht voor wat er mis was gegaan maar zag de waarde van zijn zoon. Z’n eigen vlees en bloed. Daar heeft Hij alleen maar Liefde voor.

Pasen laat zien dat jij en ik Jezus waard zijn. Jezus gaf Zijn leven op voor jou en mij en daarom kan ik zeggen: ‘because I am worth it’! #mooiPasen #ikbenJezuswaard.

—-

Jezelf trakteren op een paar dagen rust, dat gunnen we iedereen. Drie dagen quality-time voor jezelf. Tijd voor stilte, luisteren, nadenken en nieuwe ideeën en energie opdoen. En dat olv van Cees Bots en Rik Bennik, beide ervaringsdeskundige op dit vlak.

Geef je op van 6 t/m 8 mei a.s in de Abdij van Berne (vlakbij Den Bosch).

Meer informatie en opgeven:
https://rikbennik.nl/retreat