(11) Doe eens lief.

(11) Doe eens lief.

Ik wil nog even terug komen op m’n post van vorige week waarin ik Cees Bots citeerde: “de mate waarin je vanzelf houdt is ook de mate waarin je Vaders liefde kunt ontvangen”. Als je maar een klein beetje van jezelf houdt kun je vaak niet geloven/aannemen dat een ander wel veel van je houdt. Van een aantal van jullie ontving ik een direct-message: “mooi verhaal, maar hoe kan ik van mezelf gaan leren houden?” Terecht een goede vraag.

De eerste stap om vanzelf te gaan houden is: stop alle kritiek over jezelf. (punt!)
Misschien klinkt dit te simpel. Maar dat is het niet, want dit soort (denk)patronen kunnen al jaren hardnekkig zijn.

We kunnen onszelf zo vaak onderuit (laten) halen met negatief gepraat. Jezelf vergelijken met anderen is ook zo’n dooddoener, jij bent die ander niet! Wees blij want die ander heeft ook zijn eigen uitdagingen.

Jezelf trakteren op een paar dagen rust, dat gunnen we iedereen. Drie dagen quality-time voor jezelf. Tijd voor stilte, luisteren, nadenken en nieuwe ideeën en energie opdoen. En dat olv van Cees Bots en Rik Bennik, beide ervaringsdeskundige op dit vlak.

St. Sire zegt: doe eens lief!
Zet die eerste stap, stop alle kritiek over jezelf! Doe eens lief tegen jezelf!

Geef je op van 6 t/m 8 mei a.s in de Abdij van Berne (vlakbij Den Bosch).

Meer informatie en opgeven:
https://rikbennik.nl/retreat