(10) Op de A12 ….

(10) Op de A12 ….

Het was gisterochtend vroeg toen ik op weg was naar Den Haag om 2 kerkdiensten bij te wonen voor Compassion. Normaal gesproken heb ik dan Above & Beyond keihard aan staan om wakker te worden. Nu besloot ik naar de ‘Kolkshow’ te luisteren van Jasper v/d Kolk (https://youtu.be/4sA2VIaNk24).

Hij had een interessante gast in z’n podcast, Rob Veenstra. Ik kende hem niet maar wat hij vertelde raakte me. Zo ter hoogte van Woerden heb ik de auto 2 keer moeten parkeren. Rob vertelde dat hij 5 maanden in een leefgemeenschap had gewoond in Cyprus. Terugkijkend zei hij dat hij daar geleerd had; “dat wij voor God geen project zijn om aan te werken maar dat we een zoon/dochter zijn om te ontmoeten”.

De hele dag bleef dat rondzingen in m’n gedachten; ik ben geen project, niet voor mezelf maar ook niet voor Vader. Ik wil mezelf vaak veranderen denkend dat ik happier zal zijn. Maar ik ben Rik, ik hoef niet eerst iets te doen of te laten en dan… nee ik ben… dikke prima zoals ik ben.

Dan is mijn achternaam in eens best grappig ?